KÖZLEMÉNY – Bács-Kiskun Megyei „Bárka” Integrált Szociális Intézményben kitört, Covid-19 járvány kapcsán
2021.02.12.
Magyar Ápolók Napjára
2021.02.19.
Mutasd mind

Térségi munkaértekezlet Kiskunhalason

Gyopáros Alpár kormánybiztos úrral a Magyar Falu Program elmúlt két évének, választókerületünk eredményeinek értékelésével és a 2021. évi pályázati lehetőségeinek ismertetésével kezdtük a munkaértekezletünket.

➡ Hamarosan indulhat a 2000 fő alatti településeken működő kisboltok szolgáltatásainak és üzlethelységeinek fejlesztésére irányuló pályázat.

➡ Településeink polgármesterei készülhetnek az önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztési pályázatára.

➡ Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre és közösségszervezői bértámogatására is lehetőség nyílik.

➡ Március elején jönnek az új pályázati kiírások.

🟠 Vaslóczki Ferenc kapitány úr tájékoztatást és értékelést adott munkatársával, a térség közbiztonsági és migrációs helyzetéről.

➡ A közbiztonság helyzete javult.

➡ A rendőrségnek igen jelentős többletfeladatot jelent a védelmi intézkedések betartása, de a rendőreink becsülettel helyt állnak.

➡ A migrációs helyzet nem enyhült, de az ország védelme biztosított, az illegális bevándorlókat a mélységi ellenőrzések során mind elfogják. A rendőrség továbbra is számít az önkormányzatok és a polgárőrségek együttműködésére, segítségére.

🟠 Dr. Szabolcs Szepesvári főigazgató úrral a koronavírus terjedésének térségi erősödéséről, a védelmi szabályok fokozottabb települési érvényesítéséről, és a koronavírus elleni oltások haladásának választókerületi helyzetéről egyeztettünk.

➡ Vélhetően térségünkben is megjelent a koronavírus angliai variánsa, mely kétszer gyorsabban fertőz.

➡ Az önkormányzatok közvetlen segítséget tudnak nyújtani azoknak, akik nem tudnak regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra, ezért kértük-kérjük Őket a közreműködésre.

➡ A védőoltások megbízhatóak, és ha elegendő oltóanyag érkezik országunkba, majd térségünkbe, úgy képesek leszünk arra, hogy minden védoltást igénylőt sikerüljön a lehető leggyorsabban beoltatni.

🟠 Végezetül az önkormányzatainkat érintő aktuális ügyekkel zártuk értekezletünket.

❤🤍💚A munka nem állhat meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük