Hamarosan elkészül az új halasi buszállomás falazata
2021.04.15.
“Sem magasság sem mélység nem rettent”
2021.06.14.
Mutasd mind

Művészetek hete Kiskunhalason

A mai nappal elindultak a Művészetek Hete Programjai Kiskunhalason.

A programokon való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, melyre a www.facebook.com/HalasEvent oldalon van lehetőség, ahol részletes információ is várja az érdeklődőket a programsorozat keretében látogatható helyszínekről és eseményekről.

• 14-én és 15-én 9 és 16 óra között Panorámatorony betekintő a kiskunhalasi Városháza tornyában, ahol Kohi Habib Lopott kis percek című verses kötetének bemutatójára is sor kerül.

• 15-én 9 és 18 óra között Szélmalom látogatás keretében kézművesség és egyéb kreatív tevékenységek is kipróbálhatók. 17.00-tól „A malomnak nincsen köve, mégis lisztet jár”- malmos nóták Fehérváry Lilla előadóművész jóvoltából, 17.30-tól pedig Végső István tárlatvezetése várja az érdeklődőket. (regisztrációhoz kötött)

• 16-án szerdán 16 órától Csorvási Kata és Csorvási Zoltán közreműködésével Mackó Milu zenés-verses délutánja a Martonosi Pál Városi Könyvtárban. (regisztrációhóz kötött)

• 16-án szerdán 9-12 és 13-16 óra között Csipkeházi séta (regisztrációhoz kötött)

• 14-18. között minden nap 14-tól 18 óráig Kortárs festészeti kiállítás a Hirling József Lovasparkon belül a Kincsem Házban.

• 16-án szerdán a Kincsem Házban Sáli Levente festőművész kurzusai: 11 órától gyermekek részére, 17.30-tól pedig festő workshopot felnőttek számára. (regisztrációhoz kötött)

• 17-én csütörtökön 18.00-tól a Studio 2000 TSE táncbemutatója lesz a Tánchagyományok Házában. (regisztrációhoz kötött)


A gyerekek számára izgalmas játék is indul: a meglátogatott helyszíneken pecséteket gyűjthetnek egy füzetkébe. Négy pecsét összegyűjtése esetén egy Kiskunhalas tematikájú bögre, hat pecsét után pedig egy Kincsem belépőjegy jár jutalmul, mellyel ingyenesen vehetnek részt a Nemzeti Lovas Színház június 18-i előadásán a Hirling József Lovasparkban.


A füzetek korlátozott számban érhetők el, érdemes figyelni a Halas Event Facebook oldalát, hogy az érdeklődők mikortól vehetik majd át a gyűjtőfüzeteket a kiskunhalasi Hősök tere 1. szám alatt található Turisztikai irodában. A helyszínek látogatása a rendezvény időpontjában aktuális jogszabályok szerint engedélyezett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük