Szűcs Csaba


társadalmi megbízatású alpolgármester


Szűcs Csaba 1979. november 11-én született. Iskolai tanulmányait szülővárosában, Kiskunhalason és Kiskunfélegyházán végezte. 2002 óta vállalkozó, ez idő alatt foglalkozott vendéglátással, magas- és mélyépítéssel, illetve szelektív hulladékkezeléssel.
Jelenleg közel 40 embert foglalkoztat, s vállalkozásában fontosnak tekinti, hogy a szakmát szerzett fiataloknak lehetőséget és munkát adjon. Emiatt kőműveseket, festőket, villanyszerelőket, de sok esetben betanított munkásokat egyaránt alkalmaz.
A szakmák iránti elkötelezettsége miatt alpolgármesterként is szívén viseli a szakképzés sorsát, annak népszerűsítését és megbecsülését. Városvezetőként az elmúlt másfél évben napi kapcsolatot épített ki városunk szakképző intézményéivel és a mindennapi feladatok megoldásán túl, részt vesz abban a folyamatban, amely révén a diákság körében a szakképzés népszerűsítése zajlik. Párjával közösen nevelik kislányukat. Szabadidejében szívesen kirándul családjával, hobbija a birkózás.Önkormányzati és közéleti tevékenysége:
2010-2014 között alelnöke, 2014-2016 között pedig elnöke a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnak. 2014-től Kiskunhalas Város társadalmi megbízatású alpolgármestere, a szociális ügyek, egészségügy és rendvédelem területén.

Országos felzárkóztató program fűződik a nevéhez,
2014-ben alkotta meg a szociális hálózat programot, amelyet 2018-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Belügyminisztérium, és a Települési Önkormányzat Országos szövetsége, a legeredményesebb roma felzárkóztatási programjának választották meg.
A szociális területen való jártasságát 2019- től a Dunaszerdahelyi Szent Erzsébet Főiskola Szociális Munkás Szakán hallgatóként is folyamatosan erősíti.2019. október 22-én Kiskunhalas Város társadalmi megbízatású alpolgármesterének újra megválasztották.