Stírné Prikidánovics Tímea Katalin


Stírné Prikidánovics Tímea Katalin


1. választókerület önkormányzati képviselőjeBaján született 1976-ban. 1997-ben szerzett tanítói diplomát a bajai Eötvös József Főiskola Pedagógiai Fakultásán. Abban az évben már a bácsalmási Napköziotthonos Óvodák óvodapedagógusa, ahol részt vett a minőségbiztosítási rendszer kialakításában, valamint pedagógiai és mentálhigiénés tanácsadója lett az intézménynek.


2001-től már Kiskunhalason dolgozott államháztartási mérlegképes könyvelőként a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Vári Szabó István Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma intézményben. Munkája mellett folyamatosan szerzett új tapasztalatokat, tanult. 2002-ben végzett a Budapesti Gazdasági Főiskola, Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karán pénzügyi adó-, illeték-, vámszakértő szakon, majd 2006-ban társadalombiztosítási ügyintéző képesítést szerzett, 2007-ben pedig mérlegképes könyvelő lett vállalkozási szakirányon. 2008-tól már államháztartási mérlegképes könyvelő képzésen vett részt, melyet először a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete könyvelője, majd a Bibó István Gimnázium gazdasági vezetőjeként kamatoztatott

.

Időközben feladatai mellett tovább tanult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán, így szakvizsgázott pedagógus, közoktatási vezető lett 2011-ben.


Két évvel később a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kiskunhalasi Tankerületénél humán referens. 2013 őszétől három éven át a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete igazgatóhelyettese, gazdasági vezetője, majd 2017-től már a szervezet igazgatója. Munkája során megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a gazdasági szervezet számviteli és pénzügyi műveleteit.


Feladata többek között a pénzügyi tervek és stratégiák kidolgozása és felülvizsgálata, valamint a pénzügyi beszámolók készítése, illetve a működéshez szükséges finanszírozás megléte és a legfontosabb stratégiai döntések meghozatala. Mindeközben először élelmezésvezető vizsgát tett, majd idén tavasszal belső ellenőr hatósági jellegű képzésen vett részt.


A munkájából és tanulmányaiból szerzett tapasztalatait felhasználva számos pályázat lebonyolításában és elszámolásában vett részt, valamint segítője a Tehetségért Alapítványnak, illetve elnökségi tagja a Halas – Fitnesz Egyesületnek.


Kisgyermek kora óta fontos számára a sport, a mozgás. 15 éven át néptáncos, illetve társas tánc csoport tagja volt, ma is rendszeresen sportol.


Férje András, akivel 2019-ben ünneplik 22. házassági évfordulójukat. Két gyermekük van. Nikol a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium tanulója. Kiváló tanulmányi előmenetele mellett aktívan sportol, országos 2. helyezéssel büszkélkedhet a fitness sportágban dance kategóriában. Martin kiscsoportos óvodás a Kiskunhalasi Bóbita Óvodában. Kedvenc közös időtöltésük közé tartozik a kertészkedés és a homokvárépítés. Folyamatosan és élénken érdeklődik a gasztronómia és a lakberendezés iránt. Szeret zenét hallgatni és olvasni.2019. október 13-án a szavazatok 67,26 %-át megkapva Kiskunhalas Város 1. sz. választókerületének önkormányzati képviselőjévé választották.


2019. október 22–től az Ügyrendi és Szociális Bizottság tagja.