A FIDESZ MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG KISKUNHALASI ALAPSZERVEZETÉNEK ELNÖKSÉGE

Dr. Skribanek Zoltán

elnök

Fidesz-KDNP frakcióvezető Kiskunhalas

+36202228241


Dr. Skribanek Zoltán
a FIDESZ-KDNP Kiskunhalasi frakciójának és Bács-Kiskun megyei frakciójának vezetőjeBácsalmáson született 1966-ban, ahol 18 éves koráig élt. Szegeden végzett 1990-ben általános orvosként a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. Szakmai munkáját a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház II. sz. Belgyógyászati Osztályán kezdte. Az intézményben 17 évet dolgozott belgyógyász szakorvosként, majd adjunktusként, egy év megszakítással.

1995-ben ugyanis Kazahsztánban egy nemzetközi orvos csoport tagjaként tevékenykedett, amely nem csak szakmai kihívás volt számára, hanem egyfajta felajánlás is.
Jelenleg háziorvos, 2008-ban szakvizsgát szerzett háziorvos tanból, így a felnőttek és gyermekek gyógykezelésével egyaránt foglalkozik.
2008 óta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Kiskunhalasi Csoportjának elnöke. Több ciklus óta a városi közgyűlés tagja. A 2010-es önkormányzati választáson a 8-as számú egyéni választókörzetben szerzett mandátumot,azóta a Fidesz-KDNP frakciójának vezetője.
2014-ben választókörzetében újra bizalmat kapott, valamint tagja lett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek és vezetője a megyei Fidesz-KDNP frakciónak. Közéleti munkájában a konzervatív értékalapú, egymás kölcsönös tiszteletén nyugvó, együttműködő vonalat képviseli.
Képviselői körzete mindennapjainak jobbá tétele fontos számára, tágabb értelemben Kiskunhalas térségi központi szerepének megerősítésében, további infrastrukturális fejlesztésének bővítésében érdekelt.
Felesége a Szilády Áron Református Gimnázium Konviktusának vezetője.
Gyermekei egyetemista, gimnazista és általános iskolás korúak.
Szabadidejében elsősorban történelmi és tudományos könyveket olvas. Amatőr szinten többféle sportot is űz, valamint tagja a Paskievics Országos Tarokk bajnokságban részt vevő Kiskunhalasi Csapatnak, amellyel a legutóbbi kiskunhalasi versenyen országos első helyezést ért el.

2019. október 13-án a szavazatok 64,88 %-át megkapva újra Kiskunhalas Város 8. sz. választókerületének önkormányzati képviselőjévé választották.

2019. október 22–től a Pénzügyi, Költségvetési, Gazdasági és Településfejlesztési Bizottság elnöke.

Emellett ismét tagja lett a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek,ill. vezetője a megyei Fidesz-KDNP frakciónak és elnöke a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Eljárásjogi Bizottságának.

Karsai Zsuzsanna

alelnök

+36703328562


Karsai Zsuzsanna
Berki Viola Közalapítvány Kuratóriumának elnökeBácsalmáson született 1956-ban. Szüleivel és három testvérével még általános iskolás korában Kiskunhalasra költözött édesapja munkahelyváltása miatt. Középiskolai tanulmányait a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnáziumban végezte, majd Pécsett szerzett matematika-pedagógia tanári oklevelet 1979-ben, 1985-ben Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, technika szakon, majd 2005-ben a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán pedagógiai értékelési szakon szereztett diplomát.

A főiskola befejezése után, 1981-től a kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskolában végzi pedagógiai munkáját. Több mint harmincévnyi tapasztalattal, elhivatott pedagógusként, 2014-ben elvégezte a „Tanfelügyeleti szakértők felkészítése pedagógiai-szakmai ellenőrzésre” és a „Szakértők felkészítése pedagógusminősítésre” című képzéseket, hogy a megszerzett tudásával tovább segítse a pedagógiai munkakörben dolgozókat. Szakmai és közösségfejlesztő tevékenységén kívül, több éven keresztül intézménye ifjúságvédelmi felelőse volt. A hátrányos helyzetű, nehéz sorsú, veszélyeztetett környezetben lévő tanulókat kísérte figyelemmel, nyújtott nekik segítséget. Együttműködő kapcsolatot alakított ki a kisebbségi önkormányzattal, a családsegítő intézettel és a nevelési tanácsadó képviselőivel.

2007 óta a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség tagja.

2014-ben felkérték a Berki Viola Közalapítvány kuratórium tagjának. (A közalapítvány célja: Berki Viola festőművész emlékének ápolása). 2015-től a kuratórium elnöke. Jó érzés tölti el, hogy munkájával hozzájárulhat Kiskunhalas város kulturális életének fellendítéséhez.

A kimagasló szakmai munkája, valamint a kiskunhalasi közösségekért végzett fejlesztő tevékenységek számos pozitív visszajelzéseinek eredményeképpen, 2017-től a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Kiskunhalasi Csoportjának alelnöki tisztségével bízták meg.

A megszerzett tapasztalatokkal igyekszik segíteni a város fejlődését, az itt élők boldogulását.
Munkájának elsődleges célja, elősegíteni a város hosszú távú célkitűzéseinek megvalósulását. Egy fiúgyermek édesanyja. Szabadidejében szeret kirándulni, kerékpározni, legkedveltebb sportja az úszás, szereti a jó filmeket és a könyveket.

Fülöp Róbert

alelnök

Kiskunhalas polgármestere

+36-77/523-101


Fülöp Róbert
Kiskunhalas Város polgármestereMottója: Nem vagyok elégedett
Mosonmagyaróváron született 1979-ben. A család ekkor még a nagyszülői házban élt Óvár közelében, Kimlén. Születése után röviddel édesapja Kiskunhalason kapott munkát, édesanyja pedig óvodapedagógusként helyezkedett el szintén a városban. Három testvérével így Halason nevelkedett. 1986-ban kezdte általános iskolai tanulmányait az akkor újonnan épült ÁMK-ban. 1998-ban Szegeden, a Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett, melyet követően számviteli ügyintéző szakmát is szerzett. 2000-ben töltötte hat hónapos sorkatonai szolgálatát Kalocsán, majd Kiskunfélegyházán. Felsőfokú tanulmányait a Kecskeméti GAMF Főiskola informatikus szakán folytatta, ahol 2003-ban gazdasági informatikus mérnöki diplomát szerzett. Abban az évben helyezkedett el a VA Elektronika Zrt.-nél, mint beszerző és informatikus, de 2005-től már integrált irányítási vezetőként dolgozott tovább, ami az ISO 9001 és ISO 14001 jelű vállalat irányítási rendszerek bevezetését, tanúsítását és működtetését jelentette. 2006-tól hat éven át a cég teljes körű irányítását kapta feladatként, mint gyárigazgató.

A 2010-es helyhatósági választáson a választópolgárok döntése értelmében képviselői mandátumot szerzett Kiskunhalas 6. számú választókerületében. A képviselői munka mellett részt vett az akkori pénzügyi bizottság munkájában. 2012-ben a Fidesz frakció felkérésére és a polgármester jelölésére a képviselő-testület megválasztotta alpolgármesternek.

2014-ben az önkormányzati választáson a lakosság bizalmából Kiskunhalas város polgármestere lett, így már sok éve szeretett városa építésével, előrehaladásával foglalkozhat.

2012-ben kötött házasságot Szilviával, szeretetük gyümölcseként 2015-ben született Eliza nevű kislányuk.
Szabadidejében szeret sakkozni, focizni, fallabdázni, kerékpározni. Utóbbi sportban hosszabb távokra is vállalkozik. A HMK által szervezett, immáron 9. KiskunhalasSzabadka Barátság Kerékpártúrák állandó résztvevője az első alkalomtól fogva.
Körbekerekezte már a Balatont is, de ha ideje engedi manapság is vállalkozik 100 km feletti utakra.

2019-ben az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében Díjjal ismerte el munkáját a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, mely kitüntetést 2019 szeptemberében vett át.

2019. május 28-i közgyűlésén a FIDESZ-KDNP pártszövetség helyi csoportja újra bizalmat szavazott számára és felkérte, hogy a következő választáson is ő legyen a város közössége által támogatott polgármesterjelölt Kiskunhalason.

2019. október 13-án a szavazatok 67,85 %-át megkapva újra Kiskunhalas Város polgármesterévé választották.

Farkas Dániel

alelnök

Fidelitas országos alelnök

+36-77/523-103


Farkas Dániel
a Fidelitas országos alelnöke, Kiskunhalas Közös Önkormányzati Hivatal - stratégiai tanácsadóSzegeden született 1988-ban, ekkor még szüleivel a csongrádi megyeszékhelyen éltek. Nem sokkal ezután édesapját a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóságra helyezték, így a család ideköltözött, Dániel pedig a húgával együtt itt nőtt fel. A Felsővárosi Általános Iskolában tanult, majd a Bibó István Gimnáziumban 2007-ben érettségizett. Felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán kezdte meg, ahol 2010-ben történelem alapszakos bölcsész diplomát szerzett. 2013 januárjában okleveles történelem- és földrajztanár mesterszakos diplomával zárta a szegedi iskolai éveket. Rövid ideig Harkakötöny Község Önkormányzatánál dolgozott, majd 2013 márciusa és 2014 októbere között a Széchenyi Programiroda fejlesztési tanácsadója volt.

2014 októberében Kiskunhalas 01. számú egyéni választókerületének önkormányzati képviselőjévé, majd a Képviselő-testület alakuló ülésén Kiskunhalas alpolgármesterévé választották. E tisztségeket 2019 októberéig töltötte be. Alpolgármesteri feladatai ellátása mellett tagja volt a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának, illetve az Önkormányzati Érdekegyeztető Tanácsnak. 2014 és 2019 között a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium Intézményi Tanácsának elnöke. A 2019-es önkormányzati választásokon jelöltként nem indult, azonban a kiskunhalasi Fidesz-KDNP jelöltjeinek munkáját kampányfőnökként segítette. 2019 októbere óta Fülöp Róbert polgármester kabinetfőnöke, stratégiai tanácsadója. 2020 márciusa óta a Kézmű Nonprofit Kft. járásvezetője. 2017 óta dolgozik kiskunhalasi oktatási intézményekben óraadó tanárként.

A helyi közéletbe fiatalon, már 2006-ban bekapcsolódott, s belépett a Fidesz, illetve a Fidelitas kiskunhalasi szervezetébe. A helyi Fidesz alapszervezetében 2008 óta alelnöki tisztséget tölt be, míg a Fidelitas Kiskunhalasi Csoportjának 2011 és 2017 között elnöke, 2013-tól az ifjúsági szervezet Bács-Kiskun Megyei Választmányának alelnöke 2017-től megyei elnöke, majd 2018-tól regionális igazgatója volt. 2019 novemberében a Fidelitas országos alelnökévé választották. Barátaival 2008-ban megalapította a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesületet, amelyet a szervezet elnökeként vezet alakulása óta. Folyamatos közösségi munkáját elsősorban az ifjúság körében végezte, a Fidesz helyi szervezetének elnökségi tagjaként is aktív közéleti szerepet vállal. 2010-től 2014 áprilisáig kuratóriumi tagja volt a Kiskunhalas Város Sportjáért Közalapítványnak.
Szabadidejében sportol, kedvence a labdarúgás. Nős, feleségével egy közös kislány gyermekük van.