A Bajza utca az első lépés volt
2016.01.11.
Kiskunhalas Város polgármesterének közleménye
2020.05.01.
Mutasd mind

Nagybányai arckép félhomályban

Réti István – Nagybányai arckép félhomályban címmel megnyílt az Őszi tárlat a Thorma János Múzeumban. A nagybányai alkotó művei közül 28 festmény és 21 grafika tekinthető meg egészen december 8-ig. 

Fülöp Róbert polgármester úr köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek fejlesztései a Thorma János Múzeumot és vele Kiskunhalas kulturális életét országosan is elismertté tette. Egyre több kiváló alkotás, több ezer új látogató és egyre nívósabb programok szerepelnek a már másodízben az év múzeuma címet elnyert Thormában.

Krucsainé Herter Anikó kulturális fejlesztésekért és finanszírozásokért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében szintén kihangsúlyozta, hogy a halasi múzeum országunk egyik gyöngyszemévé vált, és ebben a gyöngyszemben egyre több olyan alkotás vált a kultúra szerelmesei számára elérhetővé, mint most Réti István művei, ezzel is országszerte Kiskunhalasra vonzva a tekinteteket.

Dr. Bay Miklós, aki a múzeum számára az eddigi legnagyobb nagybányai gyűjteményt adományozta, nagy szeretettel kezdeményez olyan kiállításokat, tárlatokat, mint a mostani Réti István műveiből nyíló tárlat. Számára kikapcsolódás, hogy a magyar nemzeti festészet, és köztük kiemelten a Nagybányai alkotók kincseit széles publikum előtt és nagy örömünkre a Thorma János Múzeumban mutathassa be.

A kiállítást Szűcs György a tárlat kurátora, a Magyar Nemzeti Galéria tudományos főigazgató-helyettese nyitotta meg, és mutatta be számunkra a műveket és Réti munkásságát. A rendezvényt megtisztelte Szekeres Pál miniszteri biztos úr is, aki számára szívügy a múzeumunk, és aki nagy szeretettel jár Kiskunhalasra mikor csak teheti. Aki csak teheti látogassa meg a Thorma János Múzeumot és tekintse meg Réti István műveiből nyílt tárlatot.

szöveg: halasmedia.hu

fotók: Szilágyi Pál Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük