Hunyadi Péter
Hunyadi Péter


3. választókerület önkormányzati képviselője


Kiskunhalason született 1959-ben. 1977-ben végzett a szegedi Bebrits Lajos Szakközépiskolában, ahol középfokú vasútgépész, képesítést szerzett.
Immár négy évtizede a Magyar Államvasutak Zrt. Szegedi Igazgatóságának munkatársa. Feladata a Szegedi Vasútigazgatóság területén a vasúti villamos felsővezeték üzemirányítása. Munkája feltétele a továbbképzéseken való részvétel és a sikeres vizsgák. A berendezések működtetése, üzemkészségének ellenőrzése, felügyelete, a szükséges jelentések elkészítése számítógépeken keresztül történik. A mai kor legújabb vívmányait kezeli.
Munkahelyén alapkövetelmény az együttműködés a saját és társszolgálatok munkatársaival és az egyértelmű kommunikáció, amely a hatékony és biztonságos munkavégzés feltétele a közösségi közlekedés szolgálatában. Az egyszemélyes felelősség és a csapatmunka egyszerre jellemzi munkáját.
2006-ban a Fidesz jelöltjeként került a kiskunhalasi önkormányzat testületébe. A közgyűlés tagjaként körzete és a város lakóinak érdekeit erőteljesen képviselte, elkötelezettsége a felmerülő lakossági panaszok megoldása és az ügyek gyors intézése terén példaértékű. Jövőbeni közéleti szerepvállalásában továbbra is a cselekvő, a lakosság érdekeit messze kiszolgáló képviselőként kívánja feladatait ellátni.
A kapcsolatépítés, konfliktuskezelés, érdekvédelem területén szerzett tapasztalatokat folyamatosan a közösség javára fordítja.
Felesége Márta, akivel három évtizede élnek boldog házasságban. Négy gyermekük van. Három felnőtt fiuk már dolgozik, leányuk zenei pályát választott és ezen a szálon végzi tanulmányait.
Az Istenbe vetett hit és a református vallás kiemelkedő helyet kap családja mindennapjaiban.
A Kékkereszt egyesület tagjaként a társadalom perifériájára szorult emberek segítésével foglalkozik karitatív önkéntes feladatvállalással.
Ha lehetősége engedi, sokat fényképez. Előtérbe helyezi a mozgást, sokat jár úszni és elsősorban kerékpárral közlekedik.
Fontos számára a kultúra szeretete, a Lorántffy Zsuzsanna kamarakórus tagjaként elsősorban a komolyzene áll hozzá közel. Nagy öröm számára, hogy városunkban sokszínű, élénk zenei élet van. A családi kirándulások úticéljai elsősorban a magyarság legszebb és legszentebb tájai.2019. október 13-án a szavazatok 58,55 %-át megkapva újra Kiskunhalas Város 3. sz. választókerületének önkormányzati képviselőjévé választották.
2019. október 22–től az Ügyrendi és Szociális Bizottság elnöke.