Fülöp Róbert

Fülöp Róbert
Kiskunhalas Város polgármestere


Mottója: Nem vagyok elégedett

Mosonmagyaróváron született 1979-ben. A család ekkor még a nagyszülői házban élt Óvár közelében, Kimlén. Születése után röviddel édesapja Kiskunhalason kapott munkát, édesanyja pedig óvodapedagógusként helyezkedett el szintén a városban. Három testvérével így Halason nevelkedett. 1986-ban kezdte általános iskolai tanulmányait az akkor újonnan épült ÁMK-ban. 1998-ban Szegeden, a Vasvári Pál Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett, melyet követően számviteli ügyintéző szakmát is szerzett. 2000-ben töltötte hat hónapos sorkatonai szolgálatát Kalocsán, majd Kiskunfélegyházán. Felsőfokú tanulmányait a Kecskeméti GAMF Főiskola informatikus szakán folytatta, ahol 2003-ban gazdasági informatikus mérnöki diplomát szerzett. Abban az évben helyezkedett el a VA Elektronika Zrt.-nél, mint beszerző és informatikus, de 2005-től már integrált irányítási vezetőként dolgozott tovább, ami az ISO 9001 és ISO 14001 jelű vállalat irányítási rendszerek bevezetését, tanúsítását és működtetését jelentette. 2006-tól hat éven át a cég teljes körű irányítását kapta feladatként, mint gyárigazgató.


A 2010-es helyhatósági választáson a választópolgárok döntése értelmében képviselői mandátumot szerzett Kiskunhalas 6. számú választókerületében. A képviselői munka mellett részt vett az akkori pénzügyi bizottság munkájában. 2012-ben a Fidesz frakció felkérésére és a polgármester jelölésére a képviselő-testület megválasztotta alpolgármesternek.


2014-ben az önkormányzati választáson a lakosság bizalmából Kiskunhalas város polgármestere lett, így már sok éve szeretett városa építésével, előrehaladásával foglalkozhat.


2012-ben kötött házasságot Szilviával, szeretetük gyümölcseként 2015-ben született Eliza nevű kislányuk.


Szabadidejében szeret sakkozni, focizni, fallabdázni, kerékpározni. Utóbbi sportban hosszabb távokra is vállalkozik. A HMK által szervezett, immáron 9. KiskunhalasSzabadka Barátság Kerékpártúrák állandó résztvevője az első alkalomtól fogva.


Körbekerekezte már a Balatont is, de ha ideje engedi manapság is vállalkozik 100 km feletti utakra.2019-ben az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében Díjjal ismerte el munkáját a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, mely kitüntetést 2019 szeptemberében vett át.


2019. május 28-i közgyűlésén a FIDESZ-KDNP pártszövetség helyi csoportja újra bizalmat szavazott számára és felkérte, hogy a következő választáson is ő legyen a város közössége által támogatott polgármesterjelölt Kiskunhalason.


2019. október 13-án a szavazatok 67,85 %-át megkapva újra Kiskunhalas Város polgármesterévé választották.