FARKAS DÁNIEL

A FIDESZ MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG KISKUNHALASI ALAPSZERVEZETÉNEK ELNÖKSÉGE


Farkas Dániel

alelnök

Fidelitas országos alelnök

+36-77/523-103


Farkas Dániel
a Fidelitas országos alelnöke, Kiskunhalas Közös Önkormányzati Hivatal - stratégiai tanácsadóSzegeden született 1988-ban, ekkor még szüleivel a csongrádi megyeszékhelyen éltek. Nem sokkal ezután édesapját a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóságra helyezték, így a család ideköltözött, Dániel pedig a húgával együtt itt nőtt fel. A Felsővárosi Általános Iskolában tanult, majd a Bibó István Gimnáziumban 2007-ben érettségizett. Felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán kezdte meg, ahol 2010-ben történelem alapszakos bölcsész diplomát szerzett. 2013 januárjában okleveles történelem- és földrajztanár mesterszakos diplomával zárta a szegedi iskolai éveket. Rövid ideig Harkakötöny Község Önkormányzatánál dolgozott, majd 2013 márciusa és 2014 októbere között a Széchenyi Programiroda fejlesztési tanácsadója volt.

2014 októberében Kiskunhalas 01. számú egyéni választókerületének önkormányzati képviselőjévé, majd a Képviselő-testület alakuló ülésén Kiskunhalas alpolgármesterévé választották. E tisztségeket 2019 októberéig töltötte be. Alpolgármesteri feladatai ellátása mellett tagja volt a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának, illetve az Önkormányzati Érdekegyeztető Tanácsnak. 2014 és 2019 között a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium Intézményi Tanácsának elnöke. A 2019-es önkormányzati választásokon jelöltként nem indult, azonban a kiskunhalasi Fidesz-KDNP jelöltjeinek munkáját kampányfőnökként segítette. 2019 októbere óta Fülöp Róbert polgármester kabinetfőnöke, stratégiai tanácsadója. 2020 márciusa óta a Kézmű Nonprofit Kft. járásvezetője. 2017 óta dolgozik kiskunhalasi oktatási intézményekben óraadó tanárként.

A helyi közéletbe fiatalon, már 2006-ban bekapcsolódott, s belépett a Fidesz, illetve a Fidelitas kiskunhalasi szervezetébe. A helyi Fidesz alapszervezetében 2008 óta alelnöki tisztséget tölt be, míg a Fidelitas Kiskunhalasi Csoportjának 2011 és 2017 között elnöke, 2013-tól az ifjúsági szervezet Bács-Kiskun Megyei Választmányának alelnöke 2017-től megyei elnöke, majd 2018-tól regionális igazgatója volt. 2019 novemberében a Fidelitas országos alelnökévé választották. Barátaival 2008-ban megalapította a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesületet, amelyet a szervezet elnökeként vezet alakulása óta. Folyamatos közösségi munkáját elsősorban az ifjúság körében végezte, a Fidesz helyi szervezetének elnökségi tagjaként is aktív közéleti szerepet vállal. 2010-től 2014 áprilisáig kuratóriumi tagja volt a Kiskunhalas Város Sportjáért Közalapítványnak.
Szabadidejében sportol, kedvence a labdarúgás. Nős, feleségével egy közös kislány gyermekük van.