Bányai Gábor

Bányai Gábor
Kiskunhalas és térségének országgyűlési képviselője, a Fidesz Bács-Kiskun megye 5. választókerületének elnöke


Mottója: A tettekben ismerszik meg, ki mit ér


Budapesten születtem 1969-ben. 1970-ben költöztek vissza, haza szüleim Jánoshalmára. Jánoshalmi anyai őseim az 1730-as években települtek Jánoshalmára. Apai felmenőim Székelyföldről és a Csallóközből származnak. Édesanyám a Petőfi MgTsz, majd az Agroprodukt Kft könyvelője volt. Édesapám a Magyar Honvédség egykori jánoshalmi tüzérlaktanyájának főszakácsa volt. A bácskai identitásunk legfőbb alapja, hogy 14 generáció óta a föld művelésével foglalkozott a Családunk és ennek folytatása, a föld és az itt élők tisztelete és sorsközössége tett bennünket emberré. Feleségemmel, aki velem együtt kertészmérnök, öt gyermekünket neveljük, taníttatjuk. Felsőfokú és középfokú tanulmányaikat Szegeden, Gödöllőn és Kiskunhalason folytatják. Jó emberek lesznek reményeink szerint.

Nagyon sok ideje, gyakorlatilag 1997 óta a helyi közösségekért dolgozom, intézem és segítem ügyeik intézését. Ez a legfőbb jellemzője tevékenységemnek. Értem és ezért segítem a helyi fejlesztéseket, a versenyképes és erős helyi gazdaság megteremtésében látom a következő évek legfontosabb feladatát. Mindenkinek kész voltam és kész vagyok, és kész leszek a jövőben is segíteni.

2006 óta vagyok országgyűlési képviselő. Nekem ez a térség a világ közepe. Itt élek feleségemmel és 5 gyermekemmel. Büszke vagyok arra, hogy közös munkánk eredményeként térségünk erősödik. Éppen ezért különösen fontosnak tartom, hogy térségünket kultúrájában, szellemiségében megtartsuk olyannak, amilyennek megismertük, illetve megerősítsük.

A legfontosabb, hogy javítsuk a közlekedési infrastruktúrát, fejlesszük a turizmust, és újabb ipari és mezőgazdasági üzemek tudják elkezdeni a termelést. A továbbiakban is folytatni kell iskoláink/óvodáink/szakrendelőnk/kórházunk felújítását.

Becsülöm az itt élők tenni akarását. Tudom, hogy kitartással és szorgalommal minden akadály legyőzhető. Együtt jobbá és szebbé tehetjük mindennapjainkat.„Egy kanál mézzel több legyet lehet fogni, mint egy hordó ecettel.”Xavéri Szent Ferenc.Kitüntetések, díjak, egyéb:
Számos település díszpolgára: Jánoshalma, Nemesnádudvar, Hajós, Kunbaja, Madaras, Mélykút és Kelebia, Életmentő emlékérem, Bács-Kiskun Megye Építészetéért díj