Bővülnek a magyar vállalkozások versenyképességi támogatásai
2020.05.19.
Kiemelt feladatunk a világjárvány okozta gazdasági hatások kezelése
2020.05.22.
Mutasd mind

Laptopokat adtunk át két Kiskunhalasi oktatási intézménynek

A koronavírus járvány okozta rendkívüli helyzetben, rendkívüli gyorsasággal kellett átállnunk a digitális oktatás rendszerére. Az átállás bár nem tűnt zökkenőmentesnek, mégis az akadályt sikeresen vették mind az oktatási intézményeink és pedagógusaink, a diákok és a szülők egyaránt.

megérkeztek a laptop adományok

Az új helyzetben már az átállás legelején látszódott, hogy több olyan rászoruló család van, akik nem tudják biztosítani a gyermekeik számára a megfelelő technikai feltételeket, sok család nem rendelkezik még számítógéppel. Az utóbbi időben nagyon sok felajánlás érkezett magánszemélyektől, vállalkozásoktól egész térségünkben, így egyre több családnak jutnak olyan eszközök a birtokába, melyek segítik a gyermekek digitális oktatásban való hatékony részvételét. Nemrég Jánoshalmi családoknak juttattunk el vállalkozói segítséggel számítógépeket, most pedig szintén segítő kezekre akadtunk Kiskunhalason.

a laptopok a Sziládyban kerültek átadásra az intézmények vezetőinek

Tóth Zoltán, Kiskunhalasról elszármazott vállalkozó és barátja Balogh Gábor a Diáksport Szövetség elnöke, öttusázó világbajnokunk, volt olimpikonunk 20 db teljesen új, minden szükséges rendszerrel előtelepített laptopot hozott ajándékba két Kiskunhalasi oktatási intézmény, a Fazekas Mihály Általános Iskola és a Szilády Áron Református Gimnázium részére. A két iskolában töltötte Tóth Zoltán gyermekkorát, aki úgy érezte, hogy most eljött az ideje, hogy visszaadjon oda, ahonnan rengeteg pozitív impulzust kapott és akik megalapozták az életben elért sikereit.

Tóth Zoltán – halasi származású vállalkozó

Balogh Gábor világbajnokot nem csak a régi barátság vezette ahhoz, hogy csatlakozzon adományozáshoz, hiszen már több mint 10 éve rendszeresen adományoz embereknek és szervezeteknek egyaránt, számára ez is egy életforma és nagyon szívesen segít rászorulókon és a digitális oktatásra történő átállás egy olyan pont volt, mikor Ő maga is úgy érezte, most segítenie kell. Az adományok eljuttatását az intézményekre bízzuk, hiszen Ők tudják hol van a legjobb helye, hol van azokra most a legnagyobb szükség.

Balogh Gábor – a Diáksport Szövetség elnöke, öttusa világbajnok

fotók: Szilágyi Pál Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük